Pečivo je tradičně důležitou a nedílnou součástí našeho jídelníčku. Chléb býval v naší kultuře dokonce i uctíván. Byl to znak pohostinnosti a srdečnosti.
Výroba chleba byla známá již ve starodávném Egyptě. Odtud se přes Římskou říši a Germánii při stěhování národů tato znalost rozšířila i mezi Slovany. Chléb se těšil veliké vážnosti jako základní obživa a výsledek tvrdé práce. S tím souvisí i slovanský zvyk vítat vzácné hosty chlebem a solí. Chléb jako každodenní nezbytná výživa, sůl jako znamení čistoty a vzácnosti.
I v dnešní době je chléb a pečivo obecně důležitou a významnou součástí našeho jídelníčku. Ráno jej posnídáme s pomazánkou a okurkou. Připravíme z něj dětem svačinku do školy. Kdo nepreferuje teplé večeře, možná se s ním setká i večer. Používáme ho jako přílohu k polévkám a salátům. Chléb nás bez nadsázky provází každým dnem.
Ani při bezlepkové dietě se jej však nemusíte vzdávat. Máme v nabídce každodenní výběr čerstvého bezlepkového pečiva. Určitě si najdete svého favorita.
Bezlepkové pečivo si můžete také připravit doma. Na internetu najdete bezpočet osvědčených bezlepkových receptů. Záleží jen na vaší chuti a pekařském umu. Všechny potřebné ingredience totiž nakoupíte u nás v kamenném obchodě nebo na eshopu.