perníčky

150 g medu
200 g cukru moučka
2 vejce
500 g samokypřící mouky DOVES FARM (zdatné pekařky mají jistě svoji oblíbenou značku, takže použijte klidně tu svoji ve stejné gramáži)
koření do perníku (můžete použít i kupované)
1 lžička sody
80 g másla

Vejce+med+cukr utřeme, do mouky přidáme sodu + koření a smícháme. Postupně přidáváme do hmoty. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. 1 den necháme odležet v lednici a můžeme se pustit do pečení :-) Těsto vyválíme na 2 mm tloušťku. Před podáním do trouby potřeme vodou a po upečení rozšlehaným vajíčkem. (vodu používáme, aby se perníčky při pečení nevysušovaly a zůstaly po upečení měkké)

Poleva na zdobení:

250 g cukru moučka (prosejeme)
2 lžíce citronové šťávy
1 bílek
(nádobu se zbylou polevou zakrýváme vlhkou utěrkou, aby poleva před dalším použitím netuhla)