Popis
Složení: kukuřičný škrob, rýžová mouka, protein z vlčího bobu, dextróza, jablková vláknina, zahušťovadlo: Hydroxypropylmetylcelulóza, jedlá sůl. Může obsahovat stopy sóji. BEZ LAKTOZY. Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Parametry
- energetická hodnota 1461 kj/365,25 kcal
- tuky 1,1g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g
- sacharidy 77g
- z toho cukry 0,4g
- bílkoviny 3,7g
- vláknina 6,1g
- sůl 1g
Příprava: Hranatý chléb
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
PŘÍSADY: 500g „Schär Mix B“, 10g sušených kvasnic nebo 10g čerstvých, 500ml vlažné vody, 6g oleje, 8 g soli.
PŘÍPRAVA: Mouku důkladně promícháte s vodou a olejem. Poté hnětete hnětačem na nejvyšší rychlost asi 5 minut tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud používáte čerstvé kvasnice, nejprve je rozpustíte ve vodě a poté přidáte do těsta. Nakonec přidáte sůl. Těsto dáte do předem vymaštěné formy, přikryjete vlhkou utěrkou a necháte na teplém místě kynout tak dlouho, dokud nenabyde do dvojnásobného množství. Poté pečete v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 50 minut. Troubu neotvírejte. Aby chléb dostal zlatohnědou kůrku, potřete povrch chleba rozšlehaným vejcem, mlékem nebo olejem. Po upečení nechte chléb vychladnout, poté ho můžete nakrájet.